info@alarm-kopen.nl
24/7 Bereikbaar
06-16381869
Van 14.00 tot 22.00 uur

Detectie werkwijze van het AJAX Alarmsysteem

Detectie werkwijze van het AJAX Alarmsysteem. Wat maakt de detectors van dit beveiligingssysteem zo uniek? Alarm-kopen.nl verteld je alles over de kwaliteiten.

Wat heb je liever?

  1. Een telefoontje ontvangen van de alarmmaatschappij, waar jij 50 euro per maand voor betaald, die aan je verteld dat een mogelijke inbreker al enige tijd in je woning staat, of…
  • Een gratis Push-melding ontvangen op je smartphone binnen 0,15 seconden na de eerste bewegingsregistratie met het bericht dat er een persoon door je tuin loopt?

Precies…

Het allerbelangrijkste aan een beveiligingssysteem is dat jij zo snel mogelijk gewaarschuwd wordt.

Niet als de inbreker al een raam of deur geforceerd heeft en al bij je in de woning staat, maar direct bij de allereerste stap in je tuin.

Op dat moment moet de sirene klinken en jij op de hoogte gebracht zijn van een gevaarlijke situatie.

Dankzij de AJAX MotionProtect Outdoor is vroegtijdige bewegingsdetectie buiten de woning mogelijk.

Het draadloze bereik van vrijwel alle AJAX detectors is 2.000 meter is open veld, en de batterijen gaan gemiddeld 5 jaar mee.

Hierdoor zijn de detectors overal eenvoudig te monteren. En omdat de AJAX applicatie cloud verbonden is, wordt elke inbraak of sabotagepoging direct gemeld op je smartphone, waar je je ook ter wereld bevind.

AJAX is méér dan alleen inbraak registratie

Het AJAX beveiligingssysteem kan je ook waarschuwen voor rook / brand, waterlekkage constateren of elektrische apparaten automatisch schakelen. Op deze wijze kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om extra tuinverlichting aan te laten gaan op het moment dat er iemand in je tuin het alarm laat afgaan. Of verlichting op een bepaald tijdstip automatisch bedienen.

Vroegtijdige detectie, wat betekend dat?

Er zijn tientallen verschillende merken inbraak en beveiligingssystemen, en allemaal gebruiken ze het woord vroegtijdige detectie in hun reclame. Maar het ene merk is het andere niet, en bij vrijwel elk ander inbraak detectiesysteem vinden ze een deurcontact of een trilsensor op de ramen al deel uitmaken van vroegtijdige detectie. Maar inmiddels weten wij wel dat dat niet vroegtijdig is.

Waarom bieden andere merken alarmsystemen niet dezelfde buitendetectors aan zoals AJAX?

De reden hiervoor is eenvoudig. Om een detector buiten te kunnen monteren moet de detector in elk geval overweg kunnen met alle bijzondere omstandigheden zoals die buiten kunnen voorkomen. Denk aan de registratie van bewegende beplanting, aanwezigheid van katten en vogels, of de weersinvloeden zoals regen. Veel fabrikanten hebben deze techniek niet in huis.

Een andere belangrijke oorzaak waarom weinig fabrikanten buitendetectie aanbieden is omdat het draadloze signaal niet tot buiten reikt. En kabels tientallen meters naar buiten trekken en veilig en onzichtbaar wegwerken willen of kunnen ook maar weinig mensen.

Het gepatenteerde draadloze signaal van AJAX genaamd Jeweller is alleen beschikbaar op AJAX alarmsystemen.

Het opsporen van inbraakpogingen begint met de locatie waar detectie plaatsvindt

We zijn het er vast over eens dat detectie buiten de woning het allerbeste is. Echter niet alle huizen zijn aan alle zijdes te beveiligen met buiten bewegingsdetectors. In de tuin aan de achterzijde van de woning is het vaak geen probleem, maar aan de voorzijde wordt het vaak een stuk lastiger. Daarom zijn er naast hoogwaardige detectors voor buiten de woning ook detectors voor gebruik in de woning. Ook deze detectors reageren alleen op mensen, niet op kleine hondjes of katten onder 20KG.

Draadloos, maar veiliger dan een bedraad systeem

Elke melding van detectie zal via de centrale unit van het alarmsysteem genaamd de Hub worden doorgezonden naar de AJAX Cloud. Je eigen smartphone welke via de gedownloade AJAX applicatie ook constant in verbinding staat met diezelfde Cloud zal binnen 0,15 seconden een melding ontvangen, en doorgeven wat er aan de hand is.

Het blokkeren van het draadloze signaal, of het wegvallen van een van de verbindingen van de Hub of van de draadloze detectors zal direct door de Cloud worden opgemerkt, en hier wordt je direct van op de hoogte gesteld door een melding op je smartphone.

Montagevoorbeeld MotionProtect Outdoor

De MotionProtect Outdoor is bedoeld om grotere gebieden in je tuin te monitoren op beweging.

Het bereik van de MotionProtect Outdoor is maximaal 15 meter onder een hoek van 90 graden. 

Montage kan op elk gewenst oppervlak plaatsvinden.

Of het nu op een stam van een boom is, op de muur van je tuin of op de gevel van je huis. Het maakt niet uit.

– Montagehoogte tussen 80-130 cm.

– Gevoeligheid detectie instelbaar in 3 standen.

– Reikwijdte instelbaar tussen 3 en 15 meter.

Zoals reeds eerder aangegeven reageert de detector niet op honden / katten.
Hierdoor kan je huisdier gewoon vrij loslopen in je tuin, en wordt je alleen gewaarschuwd bij echt gevaar.

Meer informatie

Bekijk direct alle producten in onze webshop, of neem contact met ons op.

0
    0
    Jouw Bestelling
    Je winkelmand is leegTerug naar de shop